2013. évi tevékenységünk

Az Egyesület 2013. évi tevékenysége

 

Ø  2013. március 3-án a Damjanich utcában lakossági kérésre, veszélyessé vált fenyőfákat vágtunk ki a lakó udvarában. )

 

Ø  2013. május 25-én 19:30-kor riasztást kaptunk egy tűzesetről (avartűz) a Borkombináti út környékén. 4 fővel kivonultunk és segítettünk a tűzeset felszámolásában.

 

Ø  2013. június 8-án az Alkotmány utcában lakossági kérésre, veszélyessé vált fenyőfát vágtunk ki a lakó udvarában.

 

Ø  2013. június 10-én és 11-én többek között mi is segédkeztünk a Baját sújtó árvíz védelmi munkálataiban. Homok zsákok töltésével és a gát építésével segítettük a hivatásos állomány munkáját. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy jó érzés volt részt venni, abban a szinte mindenkit – a gyermektől az idős korosztályig, az önkéntestől a hivatásosig, a helyi lakostól az ország távoli szegletéből érkezőig – megmozdító csapatmunkában. Itt szeretnénk megemlíteni, hogy egyesületünkből 5 fő jelentkezett a közeljövőben megalakuló Sugovica Járási Önkéntes Mentőcsoportba. Ezen mentőcsoport árvízi és belvízi védekezésre lesz kiképezve. A mentőcsoport a Polgári Védelem alá fog tartozni, így ha a tagok behívót kapnak, akkor menniük kell a számukra kijelölt helyre.

 

Ø  2013. június 21-én 20:10-kor riasztást kaptunk egy a Vaskút és Bátmonostor között lévő tűzeset kapcsán. 4 fővel kivonultunk és segítettünk a munkálatokban.

 

Ø  A 2013. július 5-6-7-én megtartott Vaskúti Vendégváró Vigasságon egyesületünk az általa vállalt feladatot lehetőségeihez képest sikerrel megoldotta. Csapatunk a szombat délelőtti gyerekprogramokban vett részt, azzal a céllal, hogy a gyerekek, de ugyanúgy a felnőttek számára is hasznos ismereteket és egy élményt nyújtsunk, valamint, hogy a Falunapok programelemeként a vaskúti lakosok számára láthatóvá váljunk.

Sajnos a tervezett meglepetés elmaradt a szeles idő miatt. Talán jövőre bepótoljuk, ha az időjárás engedi.

 

v  Amit kínáltunk:

·         IFA tűzoltó gépjárműfecskendőnk és eszközeinek megtekintése,

·         Kiállítás egyes eszközökből és védőfelszerelésekből, melyeket a gyerekek ki is próbálhattak,

·         Tűzvédelmi ismeretterjesztő anyagok (gyerekek számára könnyen érthető tűzvédelmi oktatóanyag, piktogramok, jelzések)

 

A Falunapon részt vevő mutlangeni vendégektől az egyesület készpénzt és tűzoltó bevetési védőkabátokat kapott ajándékba. A pénzt azzal a céllal adták, hogy az ő általuk ajándékba adott Mercedes típusú tűzoltó autót használható állapotba hozzuk. Ebből a pénzből felújítottuk az autó elromlott fékrendszerét (kétkörös fékrendszert alakítottunk ki), a fény és hangberendezést, valamint új irányjelző lámpákat vásároltunk a kapott pénzből.

 

Ø   2013. szeptember 8-án a Dózsa és a Kossuth utcában 3 helyszínen távolítottuk el a veszélyt jelentő darázsfészkeket (lakossági bejelentés alapján), valamint 12:05-kor riasztást kaptunk egy a Jókai utcában lévő avartűz kapcsán. Az oltásban 4 fő vett részt.

 

Ø  2013. szeptember 15-én az általános iskola régi épületének tetőterében megtelepedett darazsakat távolítottuk el.

 

Ø  2013. szeptember 22-én a Kossuth L. u. 138. szám alatt lévő varroda tetőterében megtelepedett darazsakat eltávolítottuk a tulajdonos kérésére.

 

Ø  2013. október 6-án az óvodavezető kérésére eltávolítottuk a Kossuth utcai óvoda födémében megtelepedett darázsfészket. A darazsak a mennyezet és a födém között lévő fűrészporban építettek egy hatalmas fészket. Ugyan ezen a napon lakossági bejelentést követően a bejelentő házának mennyezetében lévő darázsfészket távolítottunk el. A darazsak már a házba is bejutottak, veszélyeztetve a lakókat.

 

Ø  2013. október 13-án eltávolítottunk egy az Aradi utcában (Piros Iskola északi oldala) lévő fát, ami felnyomta a járdát.

 

Vissza