2012. évi tevékenységünk

Egyesület 2012. évi tevékenysége

 

Ø  A 2012. július 6-7-8-án megtartott Vaskúti Vendégváró Vigasságon egyesületünk az általa vállalt feladatot lehetőségeihez képest sikerrel megoldotta. A lakossági visszajelzések is ezt igazolták. Csapatunk a szombat délelőtti gyerekprogramokban vett részt, azzal a céllal, hogy a gyerekek, de ugyanúgy a felnőttek számára is hasznos ismereteket és egy élményt nyújtsunk, valamint, hogy a Falunapok programelemeként a vaskúti lakosok számára láthatóvá váljunk.

 

v  Amit kínáltunk:

·         IFA tűzoltó gépjárműfecskendőnk és eszközeinek megtekintése,

·         Egy kis frissítő locsolkodás volt a nagy melegre való tekintettel, gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére,

·         Kiállítás egyes eszközökből és védőfelszerelésekből, melyeket a gyerekek ki is próbálhattak,

·         Tűzvédelmi ismeretterjesztő anyagok (gyerekek számára könnyen érthető tűzvédelmi oktatóanyag, piktogramok, jelzések),

·         Rajzolási és színezési lehetőség.

 

Ø   2012. július 11-én éjjel Vaskút déli részét vihar tépázta meg. A Bajáról érkezett riasztást követően kivonultunk a Batthyány utcába és segítettünk a bajai tűzoltókkal együtt a károsodott tetők fóliázásában. Ezt követően az Alkotmány utcában eltávolítottuk az útra, járdára esett ágakat. Jelen volt 3 fő.

 

Ø  2012. július 12-én a vaskúti temetőben segédkeztünk a leszakadt ágak eltakarításában. Jelen volt 3 fő.

 

Ø  2012. július 14-én délután a temetőben folytattuk a leszakadt ágak eltávolítását a fákról. Jelen volt 3 fő. (Használt eszközök: IFA gépjárműfecskendő, létrák, mentőkötelek,  láncfűrész, kézifűrész, egyéni védőfelszerelés)

 

Ø  2012. július 22-én délelőtt a temetőben befejeztük a leszakadt ágak eltávolítását a fákról. Jelen volt 4 fő. (Használt eszközök: IFA gépjárműfecskendő, létrák, mentőkötelek,  láncfűrész, kézifűrész, egyéni védőfelszerelés)

 

Ø  2012. augusztus 6-án a bajai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság riasztása alapján Baján segédkeztünk a Napfény lakóparknál keletkezett tűzesetnél, mely lakóépületeket is veszélyeztetett.

 

Ø  2012. augusztus 25-én éjjel az Önkormányzat kérésére kiirtottuk a temetőben egy odvas fába telepedett darazsakat. Jelen volt 3 fő.

 

Ø  2012. augusztus 30-án Együttműködési megállapodást kötöttünk Vaskút Községi Önkormányzattal.

 

Ø  2012. november 1-én délelőtt az iskolában kiirtottuk a tetőszerkezet alá telepedett darazsakat. A fészkeket eltávolítottuk. Jelen volt 3 fő. )

 

 

Sajnos ebben az évben két tagunkat is elveszítettük. Hosszú betegség után elhunyt Simon József Roland (tűzoltó) és Bárth József (2011-ben leköszönt parancsnok).

 

Azonban 2012-ben új tagokkal is bővült egyesületünk. Csatlakozott hozzánk Döme Zsolt, Majoros Péter és Wenner Ferenc Erik is. Döme Zsolt és Majoros Péter sikeresen befejezték a Baján megrendezésre került 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot, így teljes joggal vehetnek részt tűzoltói tevékenységek elvégzésében.

Vissza